
DE CE CORFU?
Am căutat o destinație cu temperaturi perfecte în septembrie, cu avion direct din București. Ne-am mai gândit și că ne-ar plăcea să avem atât parte istorică, cât și peisaje extraordinare. După puțin research, am convenit că am putea încerca. Corfu ne-a oferit ambele variante, chiar mai mult decât ne-am așteptat.
CAZARE, LOCAȚII, SFATURI UTILE


De data aceasta am luat o singură locație, având în vedere că am dorit să stăm fără stresul mutărilor. Am stat 6 zile și 5 nopți la Avra Budget în Benitses, la 25 min de aeroport. Șederea aici a fost relaxantă, l-am avut pe Thomas drept ghid, care ne-a făcut turul insulei pe harta. Cazarea era la 2 minute de plajă și 3 minute de Taverna Avra, unde poți mânca, bea, sau face plajă.
Pentru a ajunge în Benitses ai câteva rute de autobuz utile (cel cu nr 6 ajunge aici). Un bilet din Corfu către Benitses este 2,30 euro și în cele mai multe cazuri se cumpără de la șofer. În general, grecii apreciază când sunt plătiți cash, așa că te sfătuiesc să ai inclusiv mărunt. Poți scana codul QR din fiecare stație și vezi live când ajunge autobuzul în stația în care ești.





Orașu Corfu are multe de arătat și abia am reușit să vedem 50% din el. M-am îndrăgostit de aerul mediteraneean și străzile cu propria savoare. Multe buticuri care îți oferă suveniruri locale, priveliști asupra apei și clădiri fortărețe. Biserica Sfântul Spiridon poate fi vizitată gratuit, cu celebrul ei tavan care înfățișează scene din viața Sfântului Spiridon. Vechea Fortăreață este chiar pe dealul estic al orașului și te îmbie cu priveliști superbe. O vizită costă 6 euro, iar programul este de luni pana duminica de la 08:00 – 19:30. Alături de fortăreață se află parcul Durrell unde puteți să savurați o înghețată cu fructul lor local, kumquat. Puțin mai jos se află și Muzeul Artei Asiatice. Aici se adună mulți turiști să afle istoria de origine britanică a palatului.
Corfu este un oraș pe care poți să îl vizitezi lejer într-o zi, însă dacă te avânți să intri la toate atracțiile ți s-ar părea puțin obositor. Noi l-am savurat în liniște, fără grabă și ne-am putut bucura de priveliștile de la apus.





Ne-am luat o întreagă zi să vizităm acest loc extraordinar, unde peisajul îți taie respirația. Apă turcoaz, cristalină și munte magnetic. Am închiriat un scooter din Benitses și am făcut cam o oră până aici, dar a meritat fiecare minut. Aventura a fost cu atât mai apetisantă, cu cât, la întoarcere ne-a prins întunericul prin munți.
În Palaiokastritsa sunt 2 plaje amenajate și Mânăstirea unde poți urca pentru priveliști. Îți poți lua o gustare și să o savurezi în vârf de munte, sau pe plajă, lângă valuri. Pentru cei doritori de senzații extreme, la câteva minute se află La Grota Beach. Aici clienții barului sar direct de pe stânci în aplauzele privitorilor.




Pentru o altă zi ne-am ales să evadăm tot în partea de Nord a insulei. Sidari este o zonă la fel de turistică, dar noi ne-am bucurat de liniște în zonele mai puțin agitate. Am păstrat pentru apus colina 7th Heaven, unde am stat pe iarbă cu o înghețată și am ascultat muzica jazz. Tot aici am mâncat de la o tavernă excelentă, cu cele mai bune prețuri.





În ultima zi am stat în apropiere de Benitses, cele 3 zile cu scooterul au fost putin obositoare. Am profitat de peisajele din drumul nostru și am oprit de fiecare dată să le capturăm. La Glyfada Beach ne-am odihnit pe plajă între stânci. În apropiere de Avra Beach din Benitses mai sunt câteva atracții faine, cum ar fi Aegli, de unde poți prinde cele mai spectaculoase poze cu avioanele decolând sau aterizând. Tot în apropiere este și Biserica Vlacherna chiar pe malul apei.
CÂT DE MULT NE-A PLĂCUT
De departe cea mai faină insulă din Grecia. Diversitatea e mare, poți jongla cu tot ce vrei să faci aici. Atât mare și munte, atât distracție cât relax. Corfu ne-a cucerit inimile și am promis că ne vom întoarce ca să vedem și partea de Sud.
1 thought on “Ghid de vacanță în Corfu. Ce să vezi și cum să te relaxezi”